Motosiklet lastiklerini ne sıklıkla değiştiririm?

- 2023-02-17-



Anahtar noktalarımotosikletyorulmakbakım şunlardır:


1. Motosikletin maksimum çekişe, dengeye, sürüş konforuna ve uzun hizmet ömrüne sahip olması için lastikleri belirli bir şişirme basıncında tutun. Yetersiz lastik basıncı sadece sürüş direncini arttırmakla kalmaz, motor yükünü ve yakıt tüketimini de artırır, aynı zamanda bazen lastiğin janttan düşmesine de neden olur. Ancak aşırı lastik basıncı motosikletin stabilitesini azaltacak ve sürüş sırasında sarsılma hissine neden olacaktır.


2. Lastiklerin sağlamlığı ve dişlerinin temizliği. Araç her alındığında ön ve arka lastiklerin dişlerini kontrol edin ve desene gömülü küçük taşları ve diğer yabancı maddeleri çıkarın. Küçük bir demir çivi veya demir sac bulunursa hemen çıkarın ve iç borunun delinip delinmediğini dikkatlice kontrol edin. Genel olarak, motosikletin dış lastiği tamir edilmemelidir, çünkü sıcak tamir edilen lastik sırtı diğer parçalardan daha yüksektir ve araç sürüş sırasında yukarı ve aşağı çarpacaktır. İç boruyu yangın onarımı ile onarmak daha iyidir. Yangın onarım malzemesi ve kelepçelerin bulunmadığı durumlarda yapışkan bantla soğuk onarım da yapılabilir.


3. Güneşe maruz kalmaktan ve yağ kirliliğinden kaçının. Güneşe sık maruz kalmak lastiklerin kurumasına, çatlamasına ve yaşlanmasına neden olur. Bu nedenle, motosikleti toz geçirmez, güneş geçirmez ve yağmur geçirmez, havalandırılan bir yere park etmek veya aracı sadece lastiklere fayda sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda boyayı, elektrokaplamayı ve plastiği de koruyacak bir branda ile kapatmak en iyisidir. arabadaki parçalar. Yağ kiri, asit ve alkaliler kauçuğu aşındırıcı etki gösterdiğinden lastiğin bunlarla teması engellenmelidir. Uzun süre kullanılmayan araçlarda, lastiğin uzun süreli yük nedeniyle deforme olmasını önlemek amacıyla tüm çerçeveyi kaldırmak için ahşap bir çerçeve kullanmak daha iyidir.