Bazıları, lastiklerin aynı dönemdeki tüketim miktarı ve bakım sıklığının kişisel sürüş becerisiyle ilişkili olduğunu, tüketim ve bakım maliyetleri arasındaki farkın %10 ila %30'a kadar çıkabileceğini hesapladı. Lastiklerin bakımı ve bakımı iki açıdan ele alınabilir; biri yol yüzeyi faktörü, diğeri ise insan faktörüdür ancak belirleyici faktör yine de faktördür. Çöp kaldırımı, lastiklerin ve lastiklerin patlamasına yol açıyor. Bu durumla karşı karşıya kaldığımızda sadece dikkatli olmaya çalışabilir veya mümkün olduğunca etrafta dolaşabiliriz. Aşağıda esas olarak insan faktörü tartışılmaktadır.
Bazı gençler, yerinde dönme, tek tekerlek üzerinde sürüş, acil frenleme, virajlarda sürüklenme vb. gibi bazı sürüş becerilerini gerçekleştirmeyi ve üç tekerlekli bisiklette tek tekerlekle sürüş yapmayı severler. Lastikleri değiştirme zamanı geldiğinde fiyatın oldukça yüksek olduğunu fark ettim! Yukarıdaki uygulamalar lastiklere çok zararlıdır. Sadece lastiklerin aşınmasını hızlandırmakla kalmaz, aynı zamanda motora da zarar verirler. Mümkün olduğunca bunlardan kaçınılmalıdır. Sürücüler, yalnızca lastik tasarrufu sağlamakla kalmayıp aynı zamanda motorun ömrünü uzatan iyi sürüş alışkanlıkları geliştirmelidir. Örneğin: yavaşça çalıştırın ve fren yapın; yokuş yukarı çıkarken vitesleri dikkatli bir şekilde değiştirin ve yolun ortasında kalkış yapmaktan kaçının; çukurları geçerken çok sert sürmeyin; arabayı sürüş becerisi olmayan birine ödünç vermeyin; Çerçeveyi kaldırma alışkanlığı, aracın durduğunda "yükü tamamen hafifletmesine" olanak tanır, bunların hepsi lastiklerin bakımını yapmanın etkili yollarıdır.
Son nokta genellikle Mooyou tarafından gözden kaçırılıyor. Yani "lastik yeme" olgusu. "Yenen lastikler" olarak adlandırılan lastiklerin sol ve sağ tarafındaki lastiklerin farklı aşınma derecelerine sahip olduğu anlamına gelir. Yaygın nedenler şunlardır: sol ve sağ taraftaki zincir dişlisi ayarlayıcılarının ölçekleri aynı değildir, ön ve arka tekerlekler aynı değildir
Bir çizgi, ön ve arka akslar paralel değil vb. Arabanızın lastik yediğini tespit ederseniz, mümkün olan en kısa sürede nedenini bulmalı, dikkatlice ayarlamalı ve sonunda "lastik yeme" problemini çözmelisiniz, çünkü " Lastik yemek" ölümcül bir yaralanmadırmotosiklet lastikleri.Aşınma oranı diğer yöntemlere göre daha hızlıdır. Ayrıca lastiklerin bakımı lastiklere uygun hava basıncının eklenmesidir. Koşullar izin veriyorsa, lastiklerin şişirilmesi kesinlikle lastiklerin üzerinde belirtilen hava basıncına göre yapılmalıdır, çünkü hava basıncı miktarı lastiklerin kullanım ömrü ve performansıyla doğrudan ilişkilidir. Hava basıncının düşük olduğu tespit edilirse hava sızıntısının nedenini öğrenin. Hava memesi sızdırıyor mu yoksa yavaşça nefes mi veriyor? Valf sızdırıyorsa, valf göbeğinin sızdırıp sızdırmadığını veya başka sebepleri kontrol etmelisiniz. Yavaş hava tahliyesi için lastiğe az miktarda talk pudrası (yaklaşık 30g) enjekte edilebilir, bu da yavaş hava tahliyesi problemini çözebilir.